Kurczak w papadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Po kilku minutach mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Placki papadum usmaż na suchej patelni lub włóż na 10 sekund do kuchenki mikrofalowej.

Krok 4

Gotowe placki przełóż plastrami kurczaka, powtarzając czynność dwukrotnie. Wierzch dania udekoruj kwaśną śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej