Kurczak w papadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Po kilku minutach mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Placki papadum usmaż na suchej patelni lub włóż na 10 sekund do kuchenki mikrofalowej.

Krok 4

Gotowe placki przełóż plastrami kurczaka, powtarzając czynność dwukrotnie. Wierzch dania udekoruj kwaśną śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej