
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Po kilku minutach mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Placki papadum usmaż na suchej patelni lub włóż na 10 sekund do kuchenki mikrofalowej.
Krok 4
Gotowe placki przełóż plastrami kurczaka, powtarzając czynność dwukrotnie. Wierzch dania udekoruj kwaśną śmietaną i listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej