Kurczak w papadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w papadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Po kilku minutach mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Placki papadum usmaż na suchej patelni lub włóż na 10 sekund do kuchenki mikrofalowej.

Krok 4

Gotowe placki przełóż plastrami kurczaka, powtarzając czynność dwukrotnie. Wierzch dania udekoruj kwaśną śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej