Kurczak w papadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w papadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Po kilku minutach mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Placki papadum usmaż na suchej patelni lub włóż na 10 sekund do kuchenki mikrofalowej.

Krok 4

Gotowe placki przełóż plastrami kurczaka, powtarzając czynność dwukrotnie. Wierzch dania udekoruj kwaśną śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w papadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej