Składniki
3 łyżki
3 łyżeczki
4 łyżki
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podsmażyć.
Krok 2
Podlać wodą, dodać groszek.
Krok 3
Dusić do miękkości.
Krok 4
Poprawić solą papryką mieloną, Zagęścić mąką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej