Kurczak duszony w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w kapuście

Autor: patrycja szeptuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżeczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.

Krok 3

Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej