Kurczak duszony w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w kapuście

Autor: patrycja szeptuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżeczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.

Krok 3

Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej