Kurczak duszony w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w kapuście

Autor: patrycja szeptuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

5 łyżeczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.

Krok 3

Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej