
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 kilogram
5 łyżeczek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.
Krok 3
Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej























