Kurczak duszony w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w kapuście

Autor: patrycja szeptuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżeczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.

Krok 3

Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej