
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 kilogram
5 łyżeczek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyć, osuszyć i obsypać Przyprawą do mięs. Odstawić na 15 minut. Kapustę poszatkować a cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub w garnku. Podsmażyć kurczaka z obu stron na złoto następnie dodać cebulę i smażyć przez 5 minut razem.
Krok 3
Wlać szklankę wody i rozprowadzić bulionetkę. Całość wymieszać z kapustą i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej