Sos śmietanowy ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowy ze szczypiorkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i drobno posiekaj. szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z majonezem.

Krok 3

Dodaj do masy szczypiorkowo - jajecznej, dopraw cukrem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej