Składniki
1.25 litra
0.7 szklanki
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko ugotuj.
Krok 2
Rozpuść masło w rondlu, a następnie dodaj mąkę. Podsmaż, szybko mieszając.
Krok 3
Stopniowo dodawaj mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej