Biały sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.25 litra

0.7 szklanki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko ugotuj.

Krok 2

Rozpuść masło w rondlu, a następnie dodaj mąkę. Podsmaż, szybko mieszając.

Krok 3

Stopniowo dodawaj mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej