Sos waniliowy z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos waniliowy z cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj żółtka z cukrem.

Krok 2

Zagotuj mleko z laską wanilii i cynamonu.

Krok 3

Zalej jajka gorącym mlekiem i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos waniliowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej