Sos rybny z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rybny z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze odsącz tuńczyka z sosu własnego.

Krok 2

Czosnek drobno pokrój i dodaj do tuńczyka. Dopraw ziołami, sokiem z cytryny, pieprzem i skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 3

Miksuj dolewając trochę wina i śmietany tak długo, aż sos nabierze pożądanej przez Ciebie konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej