Sos rybny z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rybny z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze odsącz tuńczyka z sosu własnego.

Krok 2

Czosnek drobno pokrój i dodaj do tuńczyka. Dopraw ziołami, sokiem z cytryny, pieprzem i skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 3

Miksuj dolewając trochę wina i śmietany tak długo, aż sos nabierze pożądanej przez Ciebie konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej