
Składniki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 szklanki
1 szklanka
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3
Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.
Krok 4
Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.
Krok 6
Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej