
Składniki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 szklanki
1 szklanka
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3
Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.
Krok 4
Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.
Krok 6
Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej