
Składniki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 szklanki
1 szklanka
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3
Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.
Krok 4
Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.
Krok 6
Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej