Sos selerowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos selerowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.

Krok 3

Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.

Krok 4

Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.

Krok 5

Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej