Sos selerowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos selerowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.

Krok 3

Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.

Krok 4

Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.

Krok 5

Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos selerowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej