
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę. Przełóż do salaterki.
Krok 2
Papryczki chili rozetnij, usuń nasionka, pokrój w drobne paseczki i wymieszaj z resztą składników.
Krok 3
Z cytrusów wyciśnij sok i dokładnie polej salsę, dopraw do smaku. Podawaj do burrito i taco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej