Ostra salsa z pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra salsa z pomarańczy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę. Przełóż do salaterki.

Krok 2

Papryczki chili rozetnij, usuń nasionka, pokrój w drobne paseczki i wymieszaj z resztą składników.

Krok 3

Z cytrusów wyciśnij sok i dokładnie polej salsę, dopraw do smaku. Podawaj do burrito i taco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra salsa z pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej