
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę. Przełóż do salaterki.
Krok 2
Papryczki chili rozetnij, usuń nasionka, pokrój w drobne paseczki i wymieszaj z resztą składników.
Krok 3
Z cytrusów wyciśnij sok i dokładnie polej salsę, dopraw do smaku. Podawaj do burrito i taco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej