Sos ze świeżych zielonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych zielonek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielonki oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj zielonki i smaż.

Krok 3

Całość podsyp mąką, lekko zasmaż, podlej rosołem i zagotuj.

Krok 4

Po zdjęciu z ognia dodaj śmietanę, koperek i dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej