
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżki
3 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zielonki oraz cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj zielonki i smaż.
Krok 3
Całość podsyp mąką, lekko zasmaż, podlej rosołem i zagotuj.
Krok 4
Po zdjęciu z ognia dodaj śmietanę, koperek i dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej