Sos ze świeżych zielonek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielonki oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj zielonki i smaż.

Krok 3

Całość podsyp mąką, lekko zasmaż, podlej rosołem i zagotuj.

Krok 4

Po zdjęciu z ognia dodaj śmietanę, koperek i dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej