Sos ze świeżych zielonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych zielonek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielonki oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj zielonki i smaż.

Krok 3

Całość podsyp mąką, lekko zasmaż, podlej rosołem i zagotuj.

Krok 4

Po zdjęciu z ognia dodaj śmietanę, koperek i dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej