Sos a la Rakoczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos a la Rakoczy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 szklanka

50 gramów

80 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w paseczki, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do papryki.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i wraz z groszkiem dodaj do papryki.

Krok 4

Wymieszaj i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej