Sos a la Rakoczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos a la Rakoczy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 szklanka

50 gramów

80 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w paseczki, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do papryki.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i wraz z groszkiem dodaj do papryki.

Krok 4

Wymieszaj i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos a la Rakoczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej