
Składniki
1 sztuka
350 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
180 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut.
Krok 3
Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów.
Krok 5
Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa i grzyby.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzaną mieszankę olejów. Smaż przez minutę. Pędy bambusa pokrój na paseczki.
Krok 6
Wlej wodę po gotowaniu grzybów i duś przez 30 minut, aż sos prawie całkiem wyparuje. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































