Pędy bambusa z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pędy bambusa z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

180 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut.

Krok 3

Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów.

Krok 5

Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa i grzyby.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzaną mieszankę olejów. Smaż przez minutę. Pędy bambusa pokrój na paseczki.

Krok 6

Wlej wodę po gotowaniu grzybów i duś przez 30 minut, aż sos prawie całkiem wyparuje. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ramen
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej