
Składniki
1 sztuka
350 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
180 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut.
Krok 3
Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów.
Krok 5
Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa i grzyby.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzaną mieszankę olejów. Smaż przez minutę. Pędy bambusa pokrój na paseczki.
Krok 6
Wlej wodę po gotowaniu grzybów i duś przez 30 minut, aż sos prawie całkiem wyparuje. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej