
Składniki
1 sztuka
350 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
180 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut.
Krok 3
Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów.
Krok 5
Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa i grzyby.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzaną mieszankę olejów. Smaż przez minutę. Pędy bambusa pokrój na paseczki.
Krok 6
Wlej wodę po gotowaniu grzybów i duś przez 30 minut, aż sos prawie całkiem wyparuje. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej