Pędy bambusa z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pędy bambusa z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

180 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut.

Krok 3

Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów.

Krok 5

Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa i grzyby.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzaną mieszankę olejów. Smaż przez minutę. Pędy bambusa pokrój na paseczki.

Krok 6

Wlej wodę po gotowaniu grzybów i duś przez 30 minut, aż sos prawie całkiem wyparuje. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pędy bambusa z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej