Winegret imbirowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret imbirowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie tylko pyszny sos do sałatek, ale także znakomita marynata do mięsa - zwłaszcza do pokrojonej w cieniutkie plasterki polędwicy wołowej.

Krok 2

Wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki, dodając je w podanej kolejności.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej