Winegret imbirowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret imbirowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie tylko pyszny sos do sałatek, ale także znakomita marynata do mięsa - zwłaszcza do pokrojonej w cieniutkie plasterki polędwicy wołowej.

Krok 2

Wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki, dodając je w podanej kolejności.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret imbirowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bulion rybny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej