Sos pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.

Krok 2

Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.

Krok 4

Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.

Krok 5

Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej