Sos pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.

Krok 2

Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.

Krok 4

Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.

Krok 5

Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej