Sos pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.

Krok 2

Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.

Krok 4

Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.

Krok 5

Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej