
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.
Krok 2
Z cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.
Krok 4
Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.
Krok 5
Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej