
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.
Krok 2
Z cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.
Krok 4
Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.
Krok 5
Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej