Sos pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka, a białka posiekaj.

Krok 2

Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

W salaterce utrzyj żółtka z sokiem na jednolitą masę, dodawaj po łyżce śmietanę i ucieraj.

Krok 4

Cebulę posiekaj, rozetrzyj z solą, chrzanem i natką.

Krok 5

Cebulę połącz z żółtkami, dodaj białka, wymieszaj i dopraw. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej