Krewetki w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

200 mililitrów

0.5 sztuki

300 gramów

1 łyżka

null szczypt

2 pęczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.

Krok 3

Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej