Krewetki w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

200 mililitrów

0.5 sztuki

300 gramów

1 łyżka

null szczypt

2 pęczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.

Krok 3

Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej