
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
null szczypt
200 mililitrów
0.5 sztuki
300 gramów
1 łyżka
null szczypt
2 pęczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.
Krok 3
Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.
Krok 5
Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej