
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
null szczypt
200 mililitrów
0.5 sztuki
300 gramów
1 łyżka
null szczypt
2 pęczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.
Krok 3
Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.
Krok 5
Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej