Krewetki w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

200 mililitrów

0.5 sztuki

300 gramów

1 łyżka

null szczypt

2 pęczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokrój w kosteczkę, cebulę i koperek posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij ją, po czym dodaj krewetki.

Krok 3

Zalej winem oraz śmietaną, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dorzuć pomidora i koperek. Poczekaj, aż sos zgęstnieje i wrzuć wszystkie przyprawy.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i pogotuj chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej