Fasolka w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie pomidorowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

46

heart
551 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

432 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

800 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionem warzywnym Knorr posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 3
45

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kalinowska

    Patrycja Kalinowska , 05.11.2020

    Przesmaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romuald Andrzejewski

    Romuald Andrzejewski , 22.07.2015

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej

    Andrzej , 17.07.2015

    pyszne. lekkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pstrong-Hołodok

    Krystyna Pstrong-Hołodok , 16.07.2015

    Bardzo smaczne. Ale dodałam więcej czosnku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Markowska

    Grażyna Markowska , 14.07.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalska

    Karolina Michalska , 14.07.2015

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Trzcionka

    Beata Trzcionka , 14.07.2015

    Już ugotowane i zjedzone, było pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2015

    Andrzej, zajrzyj na naszą stronę, na pewno znajdziesz coś dla siebie :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Miszczak

    Krystyna Miszczak , 14.07.2015

    jarskie jedzonko i super ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann , 14.07.2015

    Przykryte fasolka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann , 14.07.2015

    A mięsko gdzie.?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Jaszewska-Kopcińska

    Lucyna Jaszewska-Kopcińska , 14.07.2015

    Mnie az slinka leci na patrzenie a co dopiero jesc :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Butra

    Andrzej Butra , 14.07.2015

    A nie można by tak schabowe promować?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień , 14.07.2015

    Uwielbiam fasolkę i szparagi. Panie lubią pielić dojrzałe szparagi w ogrodzie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Horr Grieb

    Horr Grieb , 13.07.2015

    a może chodziło o duszone pomidory w fasolce w zalewie piwnym??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Żurawiecka

    Anna Żurawiecka , 13.07.2015

    fasolka ? pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kuchenny Kredens

    Kuchenny Kredens , 13.07.2015

    Wspaniale się prezentuje! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Iksińska

    Bożena Iksińska , 13.07.2015

    Uwielbiam fasolkę w każdej wersji !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ma Rysia

    Ma Rysia , 13.07.2015

    takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wojdalska-woźniak

    Anna Wojdalska-woźniak , 13.07.2015

    uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Cecylia Piątkowska

    Cecylia Piątkowska , 13.07.2015

    SUPER-SMACZNEGO :-):-):-).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzesisława Jaworska

    Krzesisława Jaworska , 13.07.2015

    Lubię fasolkę w każdej postaci....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Walek Filipiak

    Walek Filipiak , 13.07.2015

    Niewiem ale chyba nie jadłem pewnie jest pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Bartosik

    Zbigniew Bartosik , 13.07.2015

    Ale gdzie schabowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tysarczyk

    Aneta Tysarczyk , 13.07.2015

    Uwielbiam fasolkę szparagowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Stępień

    Adam Stępień , 13.07.2015

    Złat bym:-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 13.07.2015

    Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Frąckowiak

    Ewa Frąckowiak , 13.07.2015

    Na pewno pyszne ...jutro robie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Baranowska

    Alina Baranowska , 13.07.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Janowska

    Krystyna Janowska , 13.07.2015

    już spróbowała...pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka w sosie pomidorowymFasolka w sosie pomidorowym

Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.