
Składniki
250 gramów
250 gramów
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Krok 2
W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionem warzywnym Knorr posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Krok 3
Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej