
Składniki
250 gramów
250 gramów
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Krok 2
W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionem warzywnym Knorr posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Krok 3
Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej