
Składniki
250 gramów
250 gramów
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Krok 2
W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionem warzywnym Knorr posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Krok 3
Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej