Fasolka w sosie pomidorowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

35

536 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

692 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

1 łyżka

250 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

450 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionetką warzywną Knorr, posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 3
44

Opinie o przepisie

  • Romuald Andrzejewski

    Romuald Andrzejewski

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej

    Andrzej

    pyszne. lekkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pstrong-Hołodok

    Krystyna Pstrong-Hołodok

    Bardzo smaczne. Ale dodałam więcej czosnku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Markowska

    Grażyna Markowska

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalska

    Karolina Michalska

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Trzcionka

    Beata Trzcionka

    Już ugotowane i zjedzone, było pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Andrzej, zajrzyj na naszą stronę, na pewno znajdziesz coś dla siebie :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Miszczak

    Krystyna Miszczak

    jarskie jedzonko i super ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann

    Przykryte fasolka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann

    A mięsko gdzie.?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Jaszewska-Kopcińska

    Lucyna Jaszewska-Kopcińska

    Mnie az slinka leci na patrzenie a co dopiero jesc :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Butra

    Andrzej Butra

    A nie można by tak schabowe promować?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień

    Uwielbiam fasolkę i szparagi. Panie lubią pielić dojrzałe szparagi w ogrodzie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Horr Grieb

    Horr Grieb

    a może chodziło o duszone pomidory w fasolce w zalewie piwnym??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Żurawiecka

    Anna Żurawiecka

    fasolka ? pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kuchenny Kredens

    Kuchenny Kredens

    Wspaniale się prezentuje! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Iksińska

    Bożena Iksińska

    Uwielbiam fasolkę w każdej wersji !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ma Rysia

    Ma Rysia

    takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wojdalska-woźniak

    Anna Wojdalska-woźniak

    uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Cecylia Piątkowska

    Cecylia Piątkowska

    SUPER-SMACZNEGO :-):-):-).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzesisława Jaworska

    Krzesisława Jaworska

    Lubię fasolkę w każdej postaci....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Walek Filipiak

    Walek Filipiak

    Niewiem ale chyba nie jadłem pewnie jest pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Bartosik

    Zbigniew Bartosik

    Ale gdzie schabowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tysarczyk

    Aneta Tysarczyk

    Uwielbiam fasolkę szparagowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Stępień

    Adam Stępień

    Złat bym:-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska

    Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Frąckowiak

    Ewa Frąckowiak

    Na pewno pyszne ...jutro robie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Baranowska

    Alina Baranowska

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Janowska

    Krystyna Janowska

    już spróbowała...pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Józef, z własnego ogródka smakuje najlepiej :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy
1 osoba ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej