Udka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na godzinę przed pieczeniem natrzyj udko solą i zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć udka i zarumień je z obu stron.

Krok 3

Cukinię oraz cebulę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Dodaj do udek.

Krok 4

Dopraw tymiankiem oraz pieprzem i wlej szklankę wody. Podgrzewaj przez 20 minut i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej