
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na godzinę przed pieczeniem natrzyj udko solą i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć udka i zarumień je z obu stron.
Krok 3
Cukinię oraz cebulę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Dodaj do udek.
Krok 4
Dopraw tymiankiem oraz pieprzem i wlej szklankę wody. Podgrzewaj przez 20 minut i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej