
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na godzinę przed pieczeniem natrzyj udko solą i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć udka i zarumień je z obu stron.
Krok 3
Cukinię oraz cebulę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Dodaj do udek.
Krok 4
Dopraw tymiankiem oraz pieprzem i wlej szklankę wody. Podgrzewaj przez 20 minut i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















