Udka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na godzinę przed pieczeniem natrzyj udko solą i zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć udka i zarumień je z obu stron.

Krok 3

Cukinię oraz cebulę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Dodaj do udek.

Krok 4

Dopraw tymiankiem oraz pieprzem i wlej szklankę wody. Podgrzewaj przez 20 minut i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej