Udka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na godzinę przed pieczeniem natrzyj udko solą i zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć udka i zarumień je z obu stron.

Krok 3

Cukinię oraz cebulę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Dodaj do udek.

Krok 4

Dopraw tymiankiem oraz pieprzem i wlej szklankę wody. Podgrzewaj przez 20 minut i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej