Kotlety z mięsa mielonego z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami mego Taty

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone lekko zmiksuj albo dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Krok 2

Oliwki pokrój na drobne kawałki. Mięso wymieszaj z oliwkami.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z uzyskanej masy uformuj kuleczki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni, po czym wyłóż na nią kuleczki i smaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Gotowe kotleciki możesz podawać zarówno na ciepło z ziemniakami bądź ryżem, jak i na zimno, jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej