Kotlety mielone z oliwkami mego Taty

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone lekko zmiksuj albo dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Krok 2

Oliwki pokrój na drobne kawałki. Mięso wymieszaj z oliwkami.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z uzyskanej masy uformuj kuleczki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni, po czym wyłóż na nią kuleczki i smaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Gotowe kotleciki możesz podawać zarówno na ciepło z ziemniakami bądź ryżem, jak i na zimno, jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej