Kotlety z mięsa mielonego z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami mego Taty

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone lekko zmiksuj albo dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Krok 2

Oliwki pokrój na drobne kawałki. Mięso wymieszaj z oliwkami.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z uzyskanej masy uformuj kuleczki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni, po czym wyłóż na nią kuleczki i smaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Gotowe kotleciki możesz podawać zarówno na ciepło z ziemniakami bądź ryżem, jak i na zimno, jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej