Kotlety z mięsa mielonego z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami mego Taty

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone lekko zmiksuj albo dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Krok 2

Oliwki pokrój na drobne kawałki. Mięso wymieszaj z oliwkami.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z uzyskanej masy uformuj kuleczki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni, po czym wyłóż na nią kuleczki i smaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Gotowe kotleciki możesz podawać zarówno na ciepło z ziemniakami bądź ryżem, jak i na zimno, jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami mego Taty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej