Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
null
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.
Krok 3
Cebulę posiekaj.
Krok 4
Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.
Krok 5
Z mielonej kury przygotuj placuszki.
Krok 6
Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej