Kotlety z kury nadziewane wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kury nadziewane wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.

Krok 5

Z mielonej kury przygotuj placuszki.

Krok 6

Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cake popsy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej