Kotlety z kury nadziewane wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kury nadziewane wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.

Krok 5

Z mielonej kury przygotuj placuszki.

Krok 6

Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej