
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
null
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.
Krok 3
Cebulę posiekaj.
Krok 4
Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.
Krok 5
Z mielonej kury przygotuj placuszki.
Krok 6
Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej