Kotlety z kury nadziewane wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kury nadziewane wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.

Krok 5

Z mielonej kury przygotuj placuszki.

Krok 6

Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej