Kotlety z kury nadziewane wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kury nadziewane wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.

Krok 5

Z mielonej kury przygotuj placuszki.

Krok 6

Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kury nadziewane wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej