
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
null
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z piersi przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Dodaj namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i dobrze wyrób.
Krok 3
Cebulę posiekaj.
Krok 4
Wątróbkę wraz z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.
Krok 5
Z mielonej kury przygotuj placuszki.
Krok 6
Ułóż na nich kawałki wątróbki i cebuli. Uformuj kotlety i obtocz je w jajku i bułce tartej. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej