Grillowane kotleciki cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kotleciki cielęce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia.

Krok 2

Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem.

Krok 3

Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką.

Krok 4

Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane kotleciki cielęceGrillowane kotleciki cielęce

Grillowane kotleciki cielęce to smaczna alternatywa dla popularnych kiełbas czy karkówki z rusztu. Jeśli chcesz nieco odmienić swoje menu w tym sezonie grillowym, dobrą propozycją będzie to przygotowane z zaledwie kilku składników danie. Mięso nadziewane grzybami zyska wyrazistszy smak, a sposób jego przyrządzenia sprawi, że ta typowo obiadowa potrawa nabierze nowego charakteru. Farsz do cielęciny przygotuj z cebuli, czosnku, pieczarek i przypraw. Wykorzystaj majeranek, świeżo zmielony pieprz, tymianek lub świeżą natkę pietruszki. Zanim nafaszerujesz kotlety, odstaw nadzienie, aby nieco przestygło. Kotleciki – już wypełnione farszem i spięte wykałaczką – grilluj, aż mięso wewnątrz będzie miękkie, a jego skórka delikatnie chrupiąca. Potrawa świetnie skomponuje się z grillowanymi warzywami, szczególnie z pieczonymi ziemniakami. Również różnego rodzaju sałatki będą wspaniale smakować z faszerowanym mięsem. Wybierz swoje ulubione dodatki i połącz je z tym wyśmienitym daniem. Podany przepis pomoże Ci je przygotować.