
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.
Krok 2
W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.
Krok 3
Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej