
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.
Krok 2
W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.
Krok 3
Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej