Omlet z karmelizowanym porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z karmelizowanym porem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.

Krok 2

W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.

Krok 3

Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet tajski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej