Omlet z karmelizowanym porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z karmelizowanym porem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.

Krok 2

W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.

Krok 3

Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej