Omlet z karmelizowanym porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z karmelizowanym porem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.

Krok 2

W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.

Krok 3

Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej