Omlet z karmelizowanym porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z karmelizowanym porem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój na plasterki i smaż na oliwie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż lekko zbrązowieje.

Krok 2

W misce roztrzep jajka, dodaj tymianek, pieprz i bulion i jeszcze raz dokładnie rozmieszaj.

Krok 3

Jajka wlej na pora, rozłóż równomiernie pokrojony ser feta i smaż na niewielkim ogniu, aż powierzchnia omletu się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z karmelizowanym porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej