
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł gotuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedź. Cukinię pokrój na plastry. Pora posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem i bulionem Knorr.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pora i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez 5 minut. Dołóż różyczki brokułu i plastry cukinii i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Wszystko zalej masą jajeczną, przykryj i smaż na średnim ogniu aż do ścięcia jajek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej