Omlet z zielonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z zielonymi warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedź. Cukinię pokrój na plastry. Pora posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem i bulionem Knorr.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pora i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez 5 minut. Dołóż różyczki brokułu i plastry cukinii i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Wszystko zalej masą jajeczną, przykryj i smaż na średnim ogniu aż do ścięcia jajek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej