Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł gotuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedź. Cukinię pokrój na plastry. Pora posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem i bulionem Knorr.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pora i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez 5 minut. Dołóż różyczki brokułu i plastry cukinii i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Wszystko zalej masą jajeczną, przykryj i smaż na średnim ogniu aż do ścięcia jajek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej