Omlet z zielonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z zielonymi warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

0.5 sztuki

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedź. Cukinię pokrój na plastry. Pora posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem i bulionem Knorr.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pora i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez 5 minut. Dołóż różyczki brokułu i plastry cukinii i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Wszystko zalej masą jajeczną, przykryj i smaż na średnim ogniu aż do ścięcia jajek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet z groszkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej