Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy.

Krok 2

W miseczce roztrzepujemy jajka z solą, pieprzem, czarnuszką, rozkruszoną mini kotką oraz mlekiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy zacznie się delikatnie pienić wlewamy jajka, posypujemy je kapustą i przykrywamy omlet przykrywką. W ten sposób smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej