Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy.

Krok 2

W miseczce roztrzepujemy jajka z solą, pieprzem, czarnuszką, rozkruszoną mini kotką oraz mlekiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy zacznie się delikatnie pienić wlewamy jajka, posypujemy je kapustą i przykrywamy omlet przykrywką. W ten sposób smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej