Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

229

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy.

Krok 2

W miseczce roztrzepujemy jajka z solą, pieprzem, czarnuszką, rozkruszoną mini kotką oraz mlekiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy zacznie się delikatnie pienić wlewamy jajka, posypujemy je kapustą i przykrywamy omlet przykrywką. W ten sposób smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej