Omlet z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z marchewką i groszkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w krążki i gotuj aż będzie miękka.

Krok 3

Dopraw przyprawą Knorr i cukrem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z natką pietruszki i usmaż omlety.

Krok 2

Wymieszaj z groszkiem, dodaj mąkę roztartą z masłem. Ponownie zagotuj.

Krok 5

Na połówkę omletu włóż farsz i złóż na pół. Natychmiast podawaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa z kurek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej