Omlet z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z marchewką i groszkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w krążki i gotuj aż będzie miękka.

Krok 3

Dopraw przyprawą Knorr i cukrem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z natką pietruszki i usmaż omlety.

Krok 2

Wymieszaj z groszkiem, dodaj mąkę roztartą z masłem. Ponownie zagotuj.

Krok 5

Na połówkę omletu włóż farsz i złóż na pół. Natychmiast podawaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z marchewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej