Zawijane szaszłyki z boczku i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

8 sztuk

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej