Zawijane szaszłyki z boczku i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

8 sztuk

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej