Zawijane szaszłyki z boczku i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

8 sztuk

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej