
Składniki
2 szczypty
1 sztuka
8 sztuk
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej