Składniki
1 sztuka
8 sztuk
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej