Zawijane szaszłyki z boczku i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

8 sztuk

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej