Zawijane szaszłyki z boczku i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy. Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i ziołami. Grillujemy. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane szaszłyki z boczku i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej