Ryba w zalewie pomidorowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w zalewie pomidorowej

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 gramów

1 łyżka

400 mililitrów

1 opakowanie

50 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dopraw solą i pieprzem do smaku. Pozostaw na talerzu.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 1

Krok 2

Na patelni przygotuj sos. W tym celu na rozgrzanej oliwie podsmaż paprykę, cukinię czosnek.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 2

Krok 3

Gdy warzywa lekko się zeszklą, całość zalej pomidorami, dodaj kapary i oliwki, dodaj fix Knorr wymieszany z 100 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 3

Krok 4

W sosie ułóż kawałki ryby. Patelnię przykryj. Sos gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając tak, żeby nie uszkodzić kawałków ryby. Po około 4-5 minutach ryba powinna dojść w środku.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 4

Krok 5

Całość oprósz natką pietruszki.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Rybę też możesz oprószyć w mące i obsmażyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej