
Składniki
600 gramów
50 gramów
1 łyżka
400 mililitrów
1 opakowanie
50 mililitrów
3 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw solą i pieprzem do smaku. Pozostaw na talerzu.

Krok 2
Na patelni przygotuj sos. W tym celu na rozgrzanej oliwie podsmaż paprykę, cukinię czosnek.

Krok 3
Gdy warzywa lekko się zeszklą, całość zalej pomidorami, dodaj kapary i oliwki, dodaj fix Knorr wymieszany z 100 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
W sosie ułóż kawałki ryby. Patelnię przykryj. Sos gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając tak, żeby nie uszkodzić kawałków ryby. Po około 4-5 minutach ryba powinna dojść w środku.

Krok 5
Całość oprósz natką pietruszki.


Dobra rada:
Rybę też możesz oprószyć w mące i obsmażyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej