
Składniki
600 gramów
50 gramów
1 łyżka
400 mililitrów
1 opakowanie
50 mililitrów
3 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw solą i pieprzem do smaku. Pozostaw na talerzu.

Krok 2
Na patelni przygotuj sos. W tym celu na rozgrzanej oliwie podsmaż paprykę, cukinię czosnek.

Krok 3
Gdy warzywa lekko się zeszklą, całość zalej pomidorami, dodaj kapary i oliwki, dodaj fix Knorr wymieszany z 100 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
W sosie ułóż kawałki ryby. Patelnię przykryj. Sos gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając tak, żeby nie uszkodzić kawałków ryby. Po około 4-5 minutach ryba powinna dojść w środku.

Krok 5
Całość oprósz natką pietruszki.


Dobra rada:
Rybę też możesz oprószyć w mące i obsmażyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej