wielkanocne jajka smażone na maśle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wielkanocne jajka smażone na maśle

Autor: Ewelina Sołtyszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, najlepiej klarowane, bo nie przypala się. Kładziemy na masło przekrojone na pół jajka, żółtkami do spodu. Gdy wszystkie jajka będą już na patelni przykrywamy całość pokrywką ponieważ może pryskać tłuszcz. Smażymy na złoty kolor nie przewracając jajek w trakcie.

Krok 3

Gotowe przysmażone jajka posypujemy startym chrzanem. Są doskonałym połączeniem z białą wielkanocną kiełbasa. Nie ma nic pyszniejszego. Cała rodzina zawsze czeka na wielkanocne śniadanie aby rozkoszować się ich smakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wielkanocne  jajka smażone na maśle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
BUŁKA Z JAJEM :)
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej