Omlet z grillowanym bakłażanem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażan umyj, osusz i pokrój w plastry, a następnie podsmaż na grillu.

Krok 2

Jajka roztrzep z mlekiem, rozkruszoną mini kostką Knorr, chilli i bazylią.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło. Jak zacznie się pienić wylej jajka. Na wierzchu ułóż bakłażana. Przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej