Omlet z grillowanym bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z grillowanym bakłażanem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażan umyj, osusz i pokrój w plastry, a następnie podsmaż na grillu.

Krok 2

Jajka roztrzep z mlekiem, rozkruszoną mini kostką Knorr, chilli i bazylią.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło. Jak zacznie się pienić wylej jajka. Na wierzchu ułóż bakłażana. Przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z grillowanym bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet wegetariański
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej