Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażan umyj, osusz i pokrój w plastry, a następnie podsmaż na grillu.
Krok 2
Jajka roztrzep z mlekiem, rozkruszoną mini kostką Knorr, chilli i bazylią.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło. Jak zacznie się pienić wylej jajka. Na wierzchu ułóż bakłażana. Przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej