
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.
Krok 3
Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej