Jajecznica po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 3

Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej