Jajecznica po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 3

Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej