
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.
Krok 3
Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej