Jajecznica po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 3

Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej