Jajecznica po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajecznica po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 3

Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej