
Składniki
2 łyżki
1.5 sztuki
3 sztuki
1 plaster
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę , ser i pomidory pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle na małym ogniu.
Krok 2
Jajka roztrzepać , dodać wodę sól i pieprz do smaku.
Krok 3
Kiełbasę , ser i pomidory zalać jajkami ,smażyć z obu stron.
Krok 4
Można dodać jeszcze do tego szynki zamiast kiełbasy . SMACZNEGO !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej