Omlet z kiełbasą i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kiełbasą i pomidorami

Autor: lawenda99

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 sztuki

3 sztuki

1 plaster

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę , ser i pomidory pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle na małym ogniu.

Krok 2

Jajka roztrzepać , dodać wodę sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Kiełbasę , ser i pomidory zalać jajkami ,smażyć z obu stron.

Krok 4

Można dodać jeszcze do tego szynki zamiast kiełbasy . SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kiełbasą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej