Omlet z kapustą włoską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kapustą włoską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, boczek pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni zarumień boczek i wyłóż go na talerz.

Krok 3

Podsmaż cebulę do czasu, gdy się zeszkli.

Krok 4

Dodaj kapustę i zalej ją winem, podgrzewaj na małym ogniu.

Krok 5

Jajka ubij na jednolitą masę i dopraw.

Krok 6

Masą jajeczną zalej kapustę, smaż pod przykryciem do momentu, gdy jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej