
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
5 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, boczek pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni zarumień boczek i wyłóż go na talerz.
Krok 3
Podsmaż cebulę do czasu, gdy się zeszkli.
Krok 4
Dodaj kapustę i zalej ją winem, podgrzewaj na małym ogniu.
Krok 5
Jajka ubij na jednolitą masę i dopraw.
Krok 6
Masą jajeczną zalej kapustę, smaż pod przykryciem do momentu, gdy jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej