Omlet z kapustą włoską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kapustą włoską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, boczek pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni zarumień boczek i wyłóż go na talerz.

Krok 3

Podsmaż cebulę do czasu, gdy się zeszkli.

Krok 4

Dodaj kapustę i zalej ją winem, podgrzewaj na małym ogniu.

Krok 5

Jajka ubij na jednolitą masę i dopraw.

Krok 6

Masą jajeczną zalej kapustę, smaż pod przykryciem do momentu, gdy jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej