
Składniki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek.
Krok 2
Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.
Krok 3
Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej