Omlet muślinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet muślinowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek.

Krok 2

Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.

Krok 3

Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej