
Składniki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek.
Krok 2
Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.
Krok 3
Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej