Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek.
Krok 2
Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.
Krok 3
Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej