Omlet muślinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet muślinowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek.

Krok 2

Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.

Krok 3

Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej