
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i odsącz.
Krok 2
Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.
Krok 3
Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 4
Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.
Krok 5
Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























