Omlet z krewetkami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z krewetkami i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz.

Krok 2

Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.

Krok 3

Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 4

Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.

Krok 5

Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej