Omlet z krewetkami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z krewetkami i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz.

Krok 2

Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.

Krok 3

Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 4

Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.

Krok 5

Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej