Omlet z krewetkami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z krewetkami i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz.

Krok 2

Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.

Krok 3

Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 4

Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.

Krok 5

Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z krewetkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej