
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i odsącz.
Krok 2
Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.
Krok 3
Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 4
Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.
Krok 5
Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej