
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i odsącz.
Krok 2
Jajka ubij z 2 łyżkami zimnej wody, posól i wymieszaj z krewetkami.
Krok 3
Pieczarki i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 4
Dodaj kiełki, jajka z krewetkami, sos sojowy i energicznie wymieszaj. Przypraw.
Krok 5
Masę wylej na rozgrzany olej, upiecz z jednej strony, przewróć i upiecz z drugiej strony/
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej