Składniki
5 sztuk
50 mililitrów
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka mieszamy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wylewamy na nią jajka i delikatnie mieszamy, dopóki nie zaczną się ścinać.
Krok 3
Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodajemy do nich pokrojone w kostkę suszone pomidory, zmniejszamy płomień i czekamy, aż jajka się zetną.
Krok 4
Podważamy fritattę i wlewamy na spód patelni trochę oliwy. Ponownie zwiększamy płomieć i smażymy, aż fritatta się zezłoci.
Krok 5
Gotową fritattę studzimy. Kroimy na trójkąty, wykładamy na talerz i posypujemy rukolą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej