Frittata z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

50 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wylewamy na nią jajka i delikatnie mieszamy, dopóki nie zaczną się ścinać.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodajemy do nich pokrojone w kostkę suszone pomidory, zmniejszamy płomień i czekamy, aż jajka się zetną.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Podważamy fritattę i wlewamy na spód patelni trochę oliwy. Ponownie zwiększamy płomieć i smażymy, aż fritatta się zezłoci.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Gotową fritattę studzimy. Kroimy na trójkąty, wykładamy na talerz i posypujemy rukolą.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej