
Składniki
5 sztuk
50 mililitrów
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka mieszamy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wylewamy na nią jajka i delikatnie mieszamy, dopóki nie zaczną się ścinać.
Krok 3
Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodajemy do nich pokrojone w kostkę suszone pomidory, zmniejszamy płomień i czekamy, aż jajka się zetną.
Krok 4
Podważamy fritattę i wlewamy na spód patelni trochę oliwy. Ponownie zwiększamy płomieć i smażymy, aż fritatta się zezłoci.
Krok 5
Gotową fritattę studzimy. Kroimy na trójkąty, wykładamy na talerz i posypujemy rukolą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej