Frittata z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

50 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wylewamy na nią jajka i delikatnie mieszamy, dopóki nie zaczną się ścinać.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodajemy do nich pokrojone w kostkę suszone pomidory, zmniejszamy płomień i czekamy, aż jajka się zetną.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Podważamy fritattę i wlewamy na spód patelni trochę oliwy. Ponownie zwiększamy płomieć i smażymy, aż fritatta się zezłoci.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Gotową fritattę studzimy. Kroimy na trójkąty, wykładamy na talerz i posypujemy rukolą.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Ada

    Ada , 20.06.2022

    Frittata wg tego przepisu to jedna z moich ulubionych. Minimum składników, proste wykonanie, wyjątkowy smak, czego chcieć więcej, tylko jeść ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej