Frittata z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

50 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wylewamy na nią jajka i delikatnie mieszamy, dopóki nie zaczną się ścinać.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodajemy do nich pokrojone w kostkę suszone pomidory, zmniejszamy płomień i czekamy, aż jajka się zetną.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Podważamy fritattę i wlewamy na spód patelni trochę oliwy. Ponownie zwiększamy płomieć i smażymy, aż fritatta się zezłoci.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Gotową fritattę studzimy. Kroimy na trójkąty, wykładamy na talerz i posypujemy rukolą.

Frittata z suszonymi pomidorami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej