Kurczak kokosowy gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak kokosowy gotowany

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.

Krok 2

Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.

Krok 3

Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.

Krok 4

Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.

Krok 5

Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej