Kurczak kokosowy gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak kokosowy gotowany

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.

Krok 2

Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.

Krok 3

Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.

Krok 4

Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.

Krok 5

Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej