
Składniki
1 litr
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.
Krok 2
Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.
Krok 3
Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
Krok 4
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.
Krok 5
Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej