
Składniki
1 litr
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.
Krok 2
Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.
Krok 3
Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
Krok 4
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.
Krok 5
Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej