
Składniki
1 litr
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.
Krok 2
Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.
Krok 3
Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
Krok 4
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.
Krok 5
Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej