Kurczak kokosowy gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak kokosowy gotowany

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na mniejsze części i ugotuj w wodzie wymieszanej z Bulionetką Knorr.

Krok 2

Następnie kurczaka wyjmij i odsącz.

Krok 3

Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugim wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.

Krok 4

Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku i panieruj w bułce.

Krok 5

Na rozgrzany olej z masłem kładź mięso i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z kawałkiem cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak kokosowy gotowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej