Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 plastry

6 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado pokrój w kostkę, dodaj dok z cytryny, oliwę, sól, pieprz Cayenne i wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2

Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3

Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4

Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego na plastry oraz cebulę i bekon.

Krok 5

Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej