Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
4 plastry
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
4 plastry
6 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado pokrój w kostkę, dodaj dok z cytryny, oliwę, sól, pieprz Cayenne i wszystko dobrze zmiksuj.
Krok 2
Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.
Krok 4
Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego na plastry oraz cebulę i bekon.
Krok 5
Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej