Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
4 plastry
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
4 plastry
6 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado pokrój w kostkę, dodaj dok z cytryny, oliwę, sól, pieprz Cayenne i wszystko dobrze zmiksuj.
Krok 2
Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.
Krok 4
Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego na plastry oraz cebulę i bekon.
Krok 5
Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej