Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 plastry

6 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado pokrój w kostkę, dodaj dok z cytryny, oliwę, sól, pieprz Cayenne i wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2

Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3

Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4

Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego na plastry oraz cebulę i bekon.

Krok 5

Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej