Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 plastry

6 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado pokrój w kostkę, dodaj dok z cytryny, oliwę, sól, pieprz Cayenne i wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2

Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3

Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4

Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego na plastry oraz cebulę i bekon.

Krok 5

Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej