Jajka nadziewane na Wielkanoc z oliwkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka Wielkanocne

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotowałam obcięłam górę i dól i wyjęłam żółtka. Włożyłam do miseczki .Szczypiorek umyłam i pokroiłam drobno.

Krok 2

Oliwki pokroiłam w plasterki cieniutkie.Ser starłam na tarce do parmezanu sosem sałatkowym posypałam żótka .Dodałam sól i pieprz do smaku oraz musztardę wymieszałam widelcem zgniotłam i taki farsz włożyłam w jajka nadziałam je

Krok 3

Zrobiłam na spróbowanie dla każdego po jednym jajeczku zasmakowało teraz będę częściej robiła .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej