Jajka nadziewane na Wielkanoc z oliwkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka Wielkanocne

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotowałam obcięłam górę i dól i wyjęłam żółtka. Włożyłam do miseczki .Szczypiorek umyłam i pokroiłam drobno.

Krok 2

Oliwki pokroiłam w plasterki cieniutkie.Ser starłam na tarce do parmezanu sosem sałatkowym posypałam żótka .Dodałam sól i pieprz do smaku oraz musztardę wymieszałam widelcem zgniotłam i taki farsz włożyłam w jajka nadziałam je

Krok 3

Zrobiłam na spróbowanie dla każdego po jednym jajeczku zasmakowało teraz będę częściej robiła .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej