Jajka nadziewane na Wielkanoc z oliwkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka Wielkanocne

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotowałam obcięłam górę i dól i wyjęłam żółtka. Włożyłam do miseczki .Szczypiorek umyłam i pokroiłam drobno.

Krok 2

Oliwki pokroiłam w plasterki cieniutkie.Ser starłam na tarce do parmezanu sosem sałatkowym posypałam żótka .Dodałam sól i pieprz do smaku oraz musztardę wymieszałam widelcem zgniotłam i taki farsz włożyłam w jajka nadziałam je

Krok 3

Zrobiłam na spróbowanie dla każdego po jednym jajeczku zasmakowało teraz będę częściej robiła .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej