Aromatyczne krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę - sos sałatkowy wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj łyżkę soku z cytryny. Piekarnik nagrzej do 175 st. C.

Krok 2

Posiekaną paprykę, czosnek oraz natkę pietruszki wymieszaj z sosem oraz krewetkami.

Krok 3

Krewetki wyłóż na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Zapiekaj 10 minut. Gotowe podawaj na tostowym pieczywie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli pozostanie trochę tych smacznych krewetek przygotuj z nich sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczne krewetkiAromatyczne krewetki

Aromatyczne krewetki to propozycja łatwej w przygotowaniu przystawki, którą z powodzeniem zaserwujesz na różnego rodzaju uroczystościach. Aby nadać głównemu składnikowi intensywnego smaku, warto odpowiednio go zamarynować. Marynatę do niego przygotujesz w prosty sposób, mieszając ze sobą włoskie zioła z wodą, oliwą i łyżką soku z cytryny. Ostatni zastąpisz połówką wyciśniętej limonki. Dodaj do sosu paprykę pepperoni. Pamiętaj jednak o wcześniejszym usunięciu z niej gniazd nasiennych. Sprawdzi się również dodatek drobno siekanego czosnku. Smak wymienionych wcześniej, intensywnych składników, warto przełamać natką pietruszki. Łatwość przygotowania krewetek z tego przepisu polega na tym, że wystarczy… wymieszać je z sosem. Następnie wykłada się je na blachę do pieczenia – wcześniej wyłożoną folią aluminiową lub papierem – i piecze przez krótki czas. Przygotowane krewetki serwuj z pieczywem – sprawdzą się grzanki z chleba tostowego. Wypróbuj też podanie ich z plastrami awokado. Sprawdź nasz prosty przepis na krewetki!