Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

85

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

0

1 łyżka

30

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce połącz ziemniaki, jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i smaż razem kilka minut, dopraw do smaku Delikatem Knorr. Wystudź i wymieszaj ze startym serem.

Krok 3

Z masy ziemniaczanej uformuj pulpety i napełnij je farszem. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 4

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Zagotuj i dodaj śmietanę oraz pokrojoną bazylię.

Krok 5

Pulpety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.

1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska

    Z torebek to jak dla mnie sosy nie są rewelacyjne. Ile tam musi być konserwantów! Ja wole sprawdzone sosy lub po prostu przecier pomidorowy z którego mogę zrobić potrawe zdrową. Ja kupuję primo gusto bo już sprawdziłam że jest i bardzo dobry i zrobiony z naturalnych składników.

    Odpowiedz Odpowiedz

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej