Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
100 gramów
30
1 opakowanie
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce połącz ziemniaki, jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i smaż razem kilka minut, dopraw do smaku Delikatem Knorr. Wystudź i wymieszaj ze startym serem.
Krok 3
Z masy ziemniaczanej uformuj pulpety i napełnij je farszem. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.
Krok 4
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Zagotuj i dodaj śmietanę oraz pokrojoną bazylię.
Krok 5
Pulpety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej