
Składniki
1 sztuka
2
2
4 łyżki
4
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe pokrój w 4 cm kawałki, oprósz marynatą Knorr i odstaw. Z jajka, wody i maki przygotuj ciasto - dodaj również przyprawę Delikat.
Krok 2
Kawałki ryby oprósz mąką, maczaj w cieście i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka - zeszklij, dodaj paprykę i ogórki pokrojone w paski. Podlej 50 ml wody, dopraw szczyptą przyprawy Delikat. Duś kilka minut.
Krok 4
Przygotuj zalewę – wodę, ocet, ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier wymieszaj razem i zagotuj. Na półmisku ułóż warzywa a następnie śledzie. Całość polej gorącą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej