Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2

2

4 łyżki

4

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe pokrój w 4 cm kawałki, oprósz marynatą Knorr i odstaw. Z jajka, wody i maki przygotuj ciasto - dodaj również przyprawę Delikat.

Krok 2

Kawałki ryby oprósz mąką, maczaj w cieście i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka - zeszklij, dodaj paprykę i ogórki pokrojone w paski. Podlej 50 ml wody, dopraw szczyptą przyprawy Delikat. Duś kilka minut.

Krok 4

Przygotuj zalewę – wodę, ocet, ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier wymieszaj razem i zagotuj. Na półmisku ułóż warzywa a następnie śledzie. Całość polej gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej