Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2

2

4 łyżki

4

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe pokrój w 4 cm kawałki, oprósz marynatą Knorr i odstaw. Z jajka, wody i maki przygotuj ciasto - dodaj również przyprawę Delikat.

Krok 2

Kawałki ryby oprósz mąką, maczaj w cieście i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka - zeszklij, dodaj paprykę i ogórki pokrojone w paski. Podlej 50 ml wody, dopraw szczyptą przyprawy Delikat. Duś kilka minut.

Krok 4

Przygotuj zalewę – wodę, ocet, ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier wymieszaj razem i zagotuj. Na półmisku ułóż warzywa a następnie śledzie. Całość polej gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej