
Składniki
1 sztuka
2
2
4 łyżki
4
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe pokrój w 4 cm kawałki, oprósz marynatą Knorr i odstaw. Z jajka, wody i maki przygotuj ciasto - dodaj również przyprawę Delikat.
Krok 2
Kawałki ryby oprósz mąką, maczaj w cieście i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka - zeszklij, dodaj paprykę i ogórki pokrojone w paski. Podlej 50 ml wody, dopraw szczyptą przyprawy Delikat. Duś kilka minut.
Krok 4
Przygotuj zalewę – wodę, ocet, ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier wymieszaj razem i zagotuj. Na półmisku ułóż warzywa a następnie śledzie. Całość polej gorącą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej