Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2

2

4 łyżki

4

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe pokrój w 4 cm kawałki, oprósz marynatą Knorr i odstaw. Z jajka, wody i maki przygotuj ciasto - dodaj również przyprawę Delikat.

Krok 2

Kawałki ryby oprósz mąką, maczaj w cieście i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka - zeszklij, dodaj paprykę i ogórki pokrojone w paski. Podlej 50 ml wody, dopraw szczyptą przyprawy Delikat. Duś kilka minut.

Krok 4

Przygotuj zalewę – wodę, ocet, ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier wymieszaj razem i zagotuj. Na półmisku ułóż warzywa a następnie śledzie. Całość polej gorącą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety ze śledzia z papryką i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Jagły
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej