Kurczak w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w cieście naleśnikowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

600 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na małe, trzycentymetrowej grubości kawałki.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Delikatem oraz curry, wymieszaj.

Krok 3

Mąkę, wodę i jajka wymieszaj do uzyskania masy naleśnikowej.

Krok 4

Do głębokiego garnka wlej olej i rozgrzej go. Kawałki ciasta maczaj w cieście naleśnikowym i wkładaj do oleju(ostrożnie, gdyż rozgrzany olej może pryskać). Trzymaj do momentu zasmażenia się ciasta naleśnikowego.

Krok 5

Obsmażonego kurczaka odkładaj na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru oleju. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej