Kurczak w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w cieście naleśnikowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

600 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na małe, trzycentymetrowej grubości kawałki.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Delikatem oraz curry, wymieszaj.

Krok 3

Mąkę, wodę i jajka wymieszaj do uzyskania masy naleśnikowej.

Krok 4

Do głębokiego garnka wlej olej i rozgrzej go. Kawałki ciasta maczaj w cieście naleśnikowym i wkładaj do oleju(ostrożnie, gdyż rozgrzany olej może pryskać). Trzymaj do momentu zasmażenia się ciasta naleśnikowego.

Krok 5

Obsmażonego kurczaka odkładaj na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru oleju. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej