Pieczeń rzymska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 plaster

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

paprykę sparzyć wrzątkiem przelać zimną wodą cebullę podsmażyć na maśle połączyć wszystkie składniki piec w temp 180 około 50 60 min

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej