Pieczeń rzymska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 plaster

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

paprykę sparzyć wrzątkiem przelać zimną wodą cebullę podsmażyć na maśle połączyć wszystkie składniki piec w temp 180 około 50 60 min

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Puree z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej