Składniki
75 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 plaster
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
paprykę sparzyć wrzątkiem przelać zimną wodą cebullę podsmażyć na maśle połączyć wszystkie składniki piec w temp 180 około 50 60 min
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej