Pieczeń rzymska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 plaster

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

paprykę sparzyć wrzątkiem przelać zimną wodą cebullę podsmażyć na maśle połączyć wszystkie składniki piec w temp 180 około 50 60 min

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej