Placek tatarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek tatarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

337 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

25 dekagramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść na małym ogniu.

Placek tatarski - Krok 1

Krok 2

Dodaj przesiane razem cukier i kakao, utrzyj na krem lub zmiksuj. Podgrzewaj na maleńkim ogniu stale mieszając przez 2 - 3 minuty. Odstaw do wystygnięcia.

Placek tatarski - Krok 2

Krok 3

Do wystudzonej masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia, aromat, wódkę, wodę i trzy jajka, dobrze wymieszaj.

Placek tatarski - Krok 3

Krok 4

Po 15 min pieczenia w 180 stopniach sprawdź czy placek jest gotowy. Jeśli nie – przedłuż pieczenie o kilka minut.

Placek tatarski - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z cukrem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej