Placek tatarski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placek tatarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

328 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

25 dekagramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść na małym ogniu.

Placek tatarski - Krok 1

Krok 2

Dodaj przesiane razem cukier i kakao, utrzyj na krem lub zmiksuj. Podgrzewaj na maleńkim ogniu stale mieszając przez 2 - 3 minuty. Odstaw do wystygnięcia.

Placek tatarski - Krok 2

Krok 3

Do wystudzonej masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia, aromat, wódkę, wodę i trzy jajka, dobrze wymieszaj.

Placek tatarski - Krok 3

Krok 4

Po 15 min pieczenia w 180 stopniach sprawdź czy placek jest gotowy. Jeśli nie – przedłuż pieczenie o kilka minut.

Placek tatarski - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej