Bankuch przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankuch

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

448 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

50 dekagramów

50 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Bankuch - Krok 1

Krok 2

Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem i aromatem waniliowym, a następnie dodawaj na przemian po jednym jajku i po jednej łyżce mąki przesianej z dodatkami.

Bankuch - Krok 2

Krok 3

Wyrób na jednolitą masę.

Bankuch - Krok 3

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 - 200 stopni (tylko górna grzałka), a do natłuszczonej foremki (może być keksowa) wlej grubą 1-2 centymetrową warstwę ciasta.

Bankuch - Krok 4

Krok 5

Gdy tylko ciasto nabierze złotego koloru – wylej następną warstwę ciasta o podobnej grubości i ponownie wstaw do piekarnika. Powtarzaj do wyczerpania ciasta.

Bankuch - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Stankiewicz

    Katarzyna Stankiewicz , 06.12.2015

    lepiej wygląda niż smakuje szału nie ma jadłam lepsze ciasta biszkoptowo-tluszczowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej