Bankuch przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankuch

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
451 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szczypta

50 dekagramów

10 sztuk

25 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Bankuch - Krok 1

Krok 2

Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem i aromatem waniliowym, a następnie dodawaj na przemian po jednym jajku i po jednej łyżce mąki przesianej z dodatkami.

Bankuch - Krok 2

Krok 3

Wyrób na jednolitą masę.

Bankuch - Krok 3

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 - 200 stopni (tylko górna grzałka), a do natłuszczonej foremki (może być keksowa) wlej grubą 1-2 centymetrową warstwę ciasta.

Bankuch - Krok 4

Krok 5

Gdy tylko ciasto nabierze złotego koloru – wylej następną warstwę ciasta o podobnej grubości i ponownie wstaw do piekarnika. Powtarzaj do wyczerpania ciasta.

Bankuch - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Stankiewicz

    Katarzyna Stankiewicz , 06.12.2015

    lepiej wygląda niż smakuje szału nie ma jadłam lepsze ciasta biszkoptowo-tluszczowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankuch - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej