Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Krok 2
W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej