Omlet z pieczarkami i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pieczarkami i marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej