Omlet z pieczarkami i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pieczarkami i marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej