Omlet z pieczarkami i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pieczarkami i marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej