Omlet z pieczarkami i marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frittata
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej