
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
6 dekagramów
4 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło i olej rozgrzej na patelni.
Krok 2
Rybę pokrój na niewielkie paluszki, smaż ją na tłuszczu około 7 minut.
Krok 3
Cebulę posiekaj grubo, słoninę pokrój w kostkę i razem dodaj do ryby. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj sól i pieprz oraz posiekane kapary.
Krok 5
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, natką pietruszki i wlej na patelnię. Zostaw do ścięcia jajek.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej