Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
6 dekagramów
4 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło i olej rozgrzej na patelni.
Krok 2
Rybę pokrój na niewielkie paluszki, smaż ją na tłuszczu około 7 minut.
Krok 3
Cebulę posiekaj grubo, słoninę pokrój w kostkę i razem dodaj do ryby. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj sól i pieprz oraz posiekane kapary.
Krok 5
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, natką pietruszki i wlej na patelnię. Zostaw do ścięcia jajek.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej