
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
6 dekagramów
4 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło i olej rozgrzej na patelni.
Krok 2
Rybę pokrój na niewielkie paluszki, smaż ją na tłuszczu około 7 minut.
Krok 3
Cebulę posiekaj grubo, słoninę pokrój w kostkę i razem dodaj do ryby. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj sól i pieprz oraz posiekane kapary.
Krok 5
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, natką pietruszki i wlej na patelnię. Zostaw do ścięcia jajek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























