
Składniki
4 sztuki
5 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mleko z jajkiem, dopraw szczyptą Delikatu Knorr.
Krok 2
Zdejmij omlet z patelni, odczekaj kilka minut - do momentu, gdy ostygnie. Połóż na omlecie plaster szynki.
Krok 3
Zwiń jak roladę i odłóż (w tym czasie omlet przenika aromatem szynki). Grubość omletu jest dowolna - jeśli jest wyjątkowo grupy, możesz do środka włożyć kilka plastrów szynki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło* i usmaż na nim omlet.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet z szynką
Jeśli preferujesz ciepłe śniadania, przyrządź omlet z szynką według tego przepisu. Jego przygotowanie jest proste i szybkie. Poza tym ma dodatkową zaletę – podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać o różne składniki. Omlet przyrządza się z roztrzepanych jajek połączonych z mlekiem. Warto zadbać o to, aby w trakcie mieszania, pojawiły się w jajecznej masie pęcherzyki powietrza. Dzięki temu omlet będzie puszysty. Gotową masę wystarczy doprawić, np. pieprzem i słodką papryką, a następnie podsmażyć na patelni z obu stron – omlet powinien zyskać złocisty kolor. Wędlinę dodaj do niego w trakcie przekręcania placka lub już po zdjęciu z ognia. Dobrze skomponuje się z nim polędwica, wędzony boczek czy kawałki kiełbasy wiejskiej. Omlet podawaj na ciepło, oprószony posiekanym szczypiorkiem. Będzie smakować ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Jako dodatek do niego sprawdzą się również pomidory, cebula sałatkowa czy podsmażone pieczarki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na smaczny omlet z szynką. Życzymy smacznego.