Omlet z kremem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kremem i ananasem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbić jajka i dodać troszkę wody, cukier puder i sol. Składniki wymieszać i smażyć na maśle. W garnuszku gotować mleko z odrobina masła, cukrem i sola. Do szklanki wlać mleko i wsypać do niego make ziemniaczana, dokładnie wymieszać. Mleko z maka wlać do gotującego się mleka i gotować około 3 minuty. Garnuszek wraz z zawartością włożyć do większego garnka, do którego wlewamy wcześniej wodę.Do masy dodać żółtka. Na parze gotować masę tak długo aż krem zgęstnieje. Gdy krem ostygnie dodać rum oraz sok ananasowy. Ananasa pokroić w mała kostkę. Krem położyć na omletach i złożyć w pół. Omlety posypać cukrem pudrem i pokrojonym na kawałeczki ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej