Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbić jajka i dodać troszkę wody, cukier puder i sol. Składniki wymieszać i smażyć na maśle. W garnuszku gotować mleko z odrobina masła, cukrem i sola. Do szklanki wlać mleko i wsypać do niego make ziemniaczana, dokładnie wymieszać. Mleko z maka wlać do gotującego się mleka i gotować około 3 minuty. Garnuszek wraz z zawartością włożyć do większego garnka, do którego wlewamy wcześniej wodę.Do masy dodać żółtka. Na parze gotować masę tak długo aż krem zgęstnieje. Gdy krem ostygnie dodać rum oraz sok ananasowy. Ananasa pokroić w mała kostkę. Krem położyć na omletach i złożyć w pół. Omlety posypać cukrem pudrem i pokrojonym na kawałeczki ananasem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej