Omlet z kremem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kremem i ananasem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbić jajka i dodać troszkę wody, cukier puder i sol. Składniki wymieszać i smażyć na maśle. W garnuszku gotować mleko z odrobina masła, cukrem i sola. Do szklanki wlać mleko i wsypać do niego make ziemniaczana, dokładnie wymieszać. Mleko z maka wlać do gotującego się mleka i gotować około 3 minuty. Garnuszek wraz z zawartością włożyć do większego garnka, do którego wlewamy wcześniej wodę.Do masy dodać żółtka. Na parze gotować masę tak długo aż krem zgęstnieje. Gdy krem ostygnie dodać rum oraz sok ananasowy. Ananasa pokroić w mała kostkę. Krem położyć na omletach i złożyć w pół. Omlety posypać cukrem pudrem i pokrojonym na kawałeczki ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kremem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej