
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbić jajka i dodać troszkę wody, cukier puder i sol. Składniki wymieszać i smażyć na maśle. W garnuszku gotować mleko z odrobina masła, cukrem i sola. Do szklanki wlać mleko i wsypać do niego make ziemniaczana, dokładnie wymieszać. Mleko z maka wlać do gotującego się mleka i gotować około 3 minuty. Garnuszek wraz z zawartością włożyć do większego garnka, do którego wlewamy wcześniej wodę.Do masy dodać żółtka. Na parze gotować masę tak długo aż krem zgęstnieje. Gdy krem ostygnie dodać rum oraz sok ananasowy. Ananasa pokroić w mała kostkę. Krem położyć na omletach i złożyć w pół. Omlety posypać cukrem pudrem i pokrojonym na kawałeczki ananasem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej