
Składniki
null
250 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmieszaj z mlekiem, żółtkiem i solą, po czym pozostaw na 10 minut w celu napęcznienia.
Krok 2
Dodaj ubite białko jajka i oliwę.
Krok 3
Piecz omlety na patelni beztłuszczowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej