Omlety z mąki gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1025

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

6 łyżek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszaj z mlekiem, żółtkiem i solą, po czym pozostaw na 10 minut w celu napęcznienia.

Krok 2

Dodaj ubite białko jajka i oliwę.

Krok 3

Piecz omlety na patelni beztłuszczowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlety z mąki gryczanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej