Czekoladowy omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy omlet na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

null

null

2 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z utartymi z cukrem i kakao żółtkami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej strony, tak aby jajka się ścięły. Nie rumień zbyt mocno

Krok 3

Zsuń czekoladowy omlet na talerz, nałóż jogurt naturalny i Owoce. Złóż wyśmienitą potrawę na pół i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej